Meillä on ollut upea viikonloppu Ramseksen kanssa! Perjantaina mahtavat aksatreenit Hakkilassa, eilen Etsijäkoiraliiton jatkokurssin treenit  Kauklahdessa ja tänään Lohjalla aksakisoissa!

Kauklahdessa teimme vuorokauden vanhan jäljen, jonka Ramses suoritti kuin vettä vaan Nauru. Se ohitti muina mihinä teinipoikalauman, jotka seisoskelivat jäljen päällä. Heitä oli noin toistakymmentä. Jotkut vielä rupesivat lässyttämään jotain "voivoi" Ramsekselle... Siinä treenin ohessa Ramses keksi uuden maalikoiran ilmaisutyylin.  Maalikoirakon havaitessaan, se terhakoitui hieman ja rupesi näyttämään sitä kohti rauhoittavia signaaleita. Sitten se rupesi pähkäilemään ja natustelemaan nurmikkoa ja vissiin tuumaili, että miten tästä työstä nyt saisi vielä palkkaa ja mammakin tajuaisi, että tuollahan se koira seisoo Nauru. Sitten se tuli mun luokse ja katsoi suoraan silmiin. Mahtavaa! Tätä olen halunnutkin! Olen miettinyt, että miten sille opettaisi kertovan ilmaisun, mutta poika meni ja keksi ihan itse Pusu!Aikaisemmin Ramses on ilmaissut jähmettymällä ja ryhdistäytymällä maalikoiraa kohti. Kertova ilmaisu on paljon selkeämpi. Ajattelin, että näissä tunnelmissa on hyvä lähteä kisaamaan.

Meillä oli hyvät fiilikset lähteä kisoihin. Ramses oli jotenkin paremmin hanskassa ja kuulolla kuin yleensä kisoissa, vaikka Lohjan Showlink- halli oli täysin uusi tuttavuus meille. Tunnelma kisoissa vähän laimeni agiradan ollessa melko vaikea.... sieltä tuli mineissä vain yksi hyväksytty tulos Huuto 12:sta kilpailijasta...Itse ryssin alkumetreillä ja sain lopulta keinulta hylätyn, pojan porskuttaessa A-esteelle. Tästä käännyimme suoraan kohti maalia. Virheeseen saattoi vaikuttaa, että olin rataan tutustuessa katsonut radan väärin ja huomasin vasta vähän ennen omaa suoritusta, että rata ei mene niin kuin kuvittelinPäättämätön. Laitetaan nyt video rehellisyyden nimissä, niin ei tule pelkästään niitä hienoja suorituksia blogiin Kieli ulkona.

Video: agirata

Hyppärillä ei annettu armoa... rata oli vielä vaikeampi! Ihan käsittämätön keppikulma 1-luokan kisoissa!!! Ja muutenkin aikamoista vääntöä piti tehdä! Suorituksemme ei todellakaan ole kauneimmasta päästä. Ohjaus ei mennyt ollenkaan suunnitelmien mukaan, tein jotain ihan ekstempore ratkaisuja. Muurilla oli todella täpärä tilanne.  Se oli siinä ja siinä, että emme saaneet kieltoa siinä, koska Ram melkein ohitti esteen.  Mutta 0-tulos ja 1-sijoitus sillä saatiin kuitenkin aikaiseksi... Nauru! En olisi voinut kuvitellakkaan, että olisimme saaneet nollan kyseiseltä radalta. Ja hyppärit ovat meille muutenkin se vaikeampi, koska niissä vauhti kiihtyy mielettömäksi ja huilia ei saa. Ramses eteni radalla 4.1m/s! Aikamme oli noin 33 sekuntia ja noin 8 sekuntia alle ihanneajan. Olimme kirkkaasti nopeimmat, koska kakkonen oli 5 sekuntia hitaampi.

Video: hyppäri

Nyt vielä yksi 0-rata, niin 2-luokka kutsuu Hymy. Tähän on hyvä lopettaa vuoden 2011 kilpailut! Seuraavat kisat ovat sijaintinsa puolesta liian kaukana ja ilmojen viiletessä pitkät yöunet kutsuvat enemmän, kuin aamun aikaiset startit Silmänisku.