Ramseksen Etsijä- ura alkoi keväällä 2009 Koirankujeen jäljestyksen alkeiskurssilla. Kurssin aikana tehtiin metsään vaihteleviin maastoihin n.50-250 metrin pituisia ns. makkarajälkiä. Jäljestys on hyvä harrastus koiralle, kuin koiralle, koska se saa toteuttaa alkukantaisia viettejään ja se on oivallista aktivointia ja aivojumppaa. Erityisesti vilkkaalle Ramsekselle harrastus on erinomainen keino rauhoittua ja ottaa pois ylimääräisiä kierroksia.

Makkarajäljet eivät saaneet vielä suurta sytytystä lajin pariin. Ajattelin, että eiköhän tämä laji ole tässä ja sitä voi sitten harrastella yksikseen jos kiinnostaa. Mieltäni kuitenkin alkoi kutkuttamaan ajatus Etsijäkoirista, jotka etsivät kadonneita lemmikkieläimiä. Kutkus kasvoi isomman luokan kirputukseksi, kun Etsijäkoiraliiton puheenjohtaja Timo Lillbacka tuli Etelä-Suomen Shelttien kerhoiltaan luennoimaan heidän toiminnastaan. Tein päätöksen mielessäni heti luennon aikana, että tuonne menemme Ramseksen kanssaKieli ulkona!

Muutama viikko sitten sain sattumalta ERTTI:n kautta vihiä, että Espooseen olisi tulossa Etsijäkoiraliiton alkeiskurssi. Minulle tuli kiire liittyä jäseneksi, koska kursseille saa ilmoittautua ainoastaan jäsenet. Lisäksi kursseille otetaan vain 4 koirakkoa ja paikat täyttyvät hetkessä. No malttamattomana heti-kaikki-mulle-nyt-tyyppisenä-ihmisenä tietysti soitin Timolle, että voitteko pliis hyväksyä jäsenhakemukseni, jotta voin ilmoittautua kurssille Nolostunut! No niin, lopputuloksena olemme siis mukana tämän kevään alkeiskurssilla, joka alkaa 25.4 Hymy! JEEJEEJEENauru!!!!! Toivoisin todella, että Ramseksesta tulisi joskus valmis etsijäkoira! Haasteet tulevat olemaan samat, kuin agilityssa, eli sen täytyy oppia työskentelemään häiriötekijöistä huolimatta.

Tähän kategoriaan palailen heti, kun kurssi alkaa ja kerron Ramseksen nenän kuulumisia...Cool

 

Mikä Etsijäkoira?

http://www.etsijakoiraliitto.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=11&Itemid=124

 

Etsijäkoiran koulutus

http://www.etsijakoiraliitto.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=57&Itemid=140