Hupsista! Aika on taas liitänyt ja viime kerrasta on vaikka kuinka kauan aikaa! Tänään lähti C-lisenssi vaihtoon ja tilalle ostettiin A-lisenssi. Nyt vain odotellaan syksyn skaboja Nauru !!! Elikkäs virallisissa kisoissa olis ajatus startata elo-syyskuussa!

Kesän aikana on koettu ainutlaatuisia hetkiä SAGI:n kesäleirillä Kuopiossa ja agirodussa Lappeenrannassa. Leirillä (1-3.7) meitä valmensivat huippuvalmentajat: Lotta Vuorela, Anna Ström ja Mirva Mustonen. Kaikilta ohjaajilta tuli todella kannustavaa palautetta sekä koiralle, että meikäläiselle. Ramsesta kehuttiin mm. kuuliaisuudesta. Itse sain palautetta esim. hyvästä liikkumisesta radalla Hymy! Ja muutenkin jäi käteen sellainen fiilis, että meistä voisi tulla vahva koirakko joskus. Tarvisemme kuulemma pienen lisäbuustin treenaamiseen, että saadaan askel eteenpäin kohti kisavalmiutta. Tällä kommentilla kouluttaja tarkoitti lähinnä rohkeutta suorittaa radalla ja luottamusta siihen, että koira tekee mitä siltä pyydetään. Eli ei jäädä varmistelemaan, että meniköhän se.... Nauru Vaan uskotaan, että kyllä se meni! Varmistelu nimittäin hidastaa menoa.

Agikesä huipentui 8-10.7 Lappeenrannassa, kun Lentävät Shetlantilaiset näyttivät taitonsa agilityn rotujoukkueradalla. Viikonloppu vietettiin Imatran lomasviitissä ihmisten nauttiessa naisseurasta ja koirien poikaseurasta (voi raukkoja Silmänisku)! Onneksi Nemo toimi nartun korvikkeena Silmänisku! Hienosti pojat kyllä pärjäilivät keskenään! Mukana menossa oli siis Satu & Java, Jenni & Nemo ja Laura & Roihu. Roihu ei ollut meidän möllijoukkuueessa, vaan hän edusti shelttejä kisaavien luokassa. Neljäntenä agiroturyhmässämme oli Saija ja Ando. Alla on linkki suoritukseemme.

Lentävät Shetlantilaiset agirotuilee 2011

Ertin treenejä meille on kesän aikana vetänyt AST:ltä bookattu ohjaaja (Laura Jaakola), joka itse kisaa 3 luokassa. Olemme siis tällä hetkellä kisaaviksi tähtäävien ryhmässä. Hienoa, että Ertti on vihdoin panostanut tällaiseen toimintaan! 

Tällä hetkellä Ramses viettelee ansaittua kesälomaa agista kuukauden verran Cool. Treenejä jatketaan elokuun loppupuolella. Siihen asti, näkemiin!