Kävimme Ramseksen kanssa ensimmäinen agilitykurssimme vuoden 2009 alussa. Kyseessä oli Koirankujeen koirakoulun alkeiskurssi. Lajin harrastus näytti heti alkuun lupaavalta murkkuiäin partaalla olevan Ramseksen kanssa. Se oppi yllättävän nopeasti ja oli todella motivoitunut. Jossain vaiheessa alkeiskurssia teinipojan hormonit ottivat kuitenkin vallan ja se vain haikaili surkean näköisenä tyttöjön perään sen sijaan, että olisi jaksanut keskittyä treenaamiseen.

Keväällä 2009 ruikutin itseni sisään ERTTI (Etelärannikon Tassutiimi)- nimiseen koirakouluun. Lähetin heille viestiä ja pyysin päästä tutustumiskäynnille jollekkin agilitytunnille. Positiivisena yllätyksenä he ottivat minut mukaan mölli-tunnille, vaikka treenipaikat oli jo jaettu ja kausi alkanut. Pääsimme näyttämään "taitomme" Cool! Omasta mielestä treeni ei mennyt ihan putkeen, mutta ohjaajat olivat jostain syystä vakuuttuneita Ramseksen taidoista ja pääsimme ERTTIin!

Vielä tähänkin päivään asti tilanne on oikeastaan se, että ohjaajat pitävät Ramsesta lupaavana ja itse olen hieman epävarma. Tämä on tietysti todella kannustavaa ja motivoivaa, että ohjaajat jaksavat tsempata, vaikka itse epäröisi omia ja koiran taitoja. Mielestäni Ramses käy agilityssa ylikierroksilla ja sillä on siksi keskittymisvaikeuksia. Välillä tuntuu, että kontaktin saaminen koiraan on todella haastavaa Kieli ulkona! Ja välillä olen miettinyt, että sovimmeko Ramin kanssa lajin pariin ollenkaan...

Ramses on saanut toiselta ohjaajalta lisänimen Romeo. Jos Ramses käyttäytyy hyvin se saa olla Ramses. Mutta jos se on tuhma poika, niin se on Romeo... yleensä se on treeneissä Romeo Nauru!

Talven aikana olemme käyneet muutaman kerran Espoon Sporttikoirahallilla omissa treeneissä.  Nämä treenit ovat menneet todella hyvin, koska Ramin lisäksi sielä on ollut vain muutama koirakko, joten häiriötekijät ovat olleet vähäisiä. Varmaan jatkossakin Ramses tarvitsee kehittyäkseen tällaisia treenejä, joissa se voi keskittyä enemmän itse agilityyn kuin ympärillä touhuaviin koirakoihin. Tulevaisuuden haasteena tuleekin olemaan treenaaminen ympäristössä, jossa on paljon häiriötekijöitä. Toivottavasti tämä helpottuu nyt kun Ramses on kastroitu.

Näillä eväillä siis mennään. Nyt on tullut taukoa treeneistä raskauden vuoksi, mutta heti kun olen jakaantunut ja toipunut, niin jatkamme taas. Tähän kategoriaan päivitän Romeon ja toivottavasti tulevaisuudessa myös Ramseksen agilitykuulumisia...CoolCoolCool


Loppukevennyksenä video Ertin kevätkauden 2009 päätöskisoista Nauru

http://www.dailymotion.com/relevance/search/chinellyn/video/x9ls1z_ertti-minimollit-16609-7_animals