Tyypilliseen tapaani kirjoitan, kun menee hyvin Hymy. Ollakseni rehellinen, tähän väliin on mahtunut liuta vähemmän onnistuneita treenejä. Ramses on Sporttihallilla karkaillut aika tiuhaan tahtiin ja kontakti on ollut todella pahasti hakusessa! Siitä ei paljon tämän enempää jaksa kirjoittaa Cool. Ertin treenit ovat olleet kolmelta kerralta peruttu Itsenäisyyspäivän ja Pakkasukon kunniaksi.

Tänään treenattiin Sporttikoirahallilla rataa, jossa oli suht tiukkoja käännöksiä ja valssausta tai takaaleikkausta. Yksittäisharjoituksina tehtiin keppejä ja putkea. Postitiivisena yllätyksenä hallille oli hommattu toiset kepit, joten myös radalla oli 12 kepin sarja.

Olen yrittänyt tehdä asennemuutosta agilityssa ja ottaa asian mahdollisimman leikkisästi.  Välillä sitä keskittyy liikaa virheiden kitkentään ja suoritusten hiomiseen ja sitä unohtaa, että tämänhän pitäisi olla hauskaa! Tänään siis pidimme hauskaa! Ramses rakastaa leikkimistä, joten miksi en käyttäisi tätä hyödyksi treeneissä. Meillä oli motivaattorina kannin nahka, jonka bongasin Messarin koiranäyttelystä. Ja avot! Nyt oli pienellä Sheltillä (ja omistajalla) motivaatio kohdallaan Hymy. Tai onhan Ramilla oikeastaan aina ollut hyvä motivaatio suorittaa esteitä. Tässä kohtaa tarkoitan motivaatiolla yhteistyötä meikäläisen kanssa.

Olen pitkään yrittänyt saada Ramsesta tekemään kepit itsenäisesti niin, etten ole kokoajan kädellä ohjaamassa. Ja tänään se onnistui!! Pystyin ohjaamaan noin metrin etäisyydellä ilman käsiohjausta. Kävelin vaan vierellä ja hoin KEPKEPKEP! JEI! Suuri edistysaskel meille! Ja pupunnahka sai kyytiä!

Nyt kun tästä pupunnahasta on puhuttu niin mainittakoon, että se toimi motivaattorina muillakin, kuin Ramilla. Ystävmme Kerttu (Laura J:n mopsi) rupesi hakemaan kontaktia muhun ja halusi liittyä meidän saaliin repimisleikkeihin Nauru. Nahasta liikeni toki pala treenikamuille ja näytti mopsilaisella myös motivaatio nousevan Hymy!

Ongelmakohdiksi tänään nousivat rengas, jonka Ram ohitti moneen kertaan ja omistajan surkeat valssausyritykset. En vain yksinkertaisesti ehtinyt tarpeeksi nopeasti Ramin edelle ja kirjaimmellisesti hyppäsin sen eteen estäen sen kulun seuraavalle esteelle Nolostunut. Takaaleikkaus oli tässä kohtaa parempi vaihtoehto. Mutta virheistä viis! Ram pysyi hanskassa todella hyvin ja meillä oli kivaa Nauru!!!