On ollut vähän taukoa kirjottelusta… syystä, että kone kaatuilee jatkuvasti. Kerran kävin kirjoittamassa pitkät pätkät tekstiä etsinnöistä ja agista. Kesken kaiken kone kaatui ja teksti sen mukana Itku Sen jälkeen otti niin paljon pannuun, etten  ole jaksanut yrittää! Nytkin kirjoitan varmuuden vuoksi Worksilla, koska blogissa ei voi välillä tallentaa (tai sit mä en vaan osaa Cool).

Yritän vähän referoida tähän viime aikaisia tapahtumia. Eilen Ramseksella oli tehotreenipäivä! Oltiin ensin agilityn vapaatreeneissa, sitten lähdettiin Hyvinkäälle etsintätreeneihin ja sitten vielä samaiseen paikkaan koirakylpylään! Oli kyllä mielettömän antoisa päivä!

Agi

Agilityssa otimme mahdollisimman lungisti, emmekä tehneet mitään tykityksiä. En ollut oikeastaan edes orientoitunut treeniin millään lailla, vaan teimme kaiken ihan ex tempore Hymy. Tällainenkin treeni oli vaihteeksi oikein antoisa. Valssit esim. meni tällä kertaa oikein mukavasti ja kepeillä alkoi olla jo kehitystä nähtävissä! Koiran ollessa vasemmalla se osasi tehdä kepit täysin itsenäisesti! Mahtavaa! Toinen puoli tökkii edelleen.

Noin yleisesti agilityn kuulumisista. Olemme saaneet Sporttikoirahallin vapaatreeneihin ohjaajan (Heli), joka omistaa myös Shelttejä ja on mm. siksi loistava ohjaaja meidän Shelttipainotteiselle omatoimiryhmälle! Helin kannustuksesta olemme alkaneet tehdä kontaktit pysäytyksellä 2on 2off- menetelmällä. Ihan hyvä idea, koska Ramses on alkanut hyppimään kontaktien yli. Olemme harjoitelleet käskyä kotona jumppamatolla ja se siirtyy siitä mukavasti agilitykentällekin. Aiemmin olen vain vedättänyt Ramin kontaktin yli ja tämä ei välttämättä toimi jos en ole siinä vieressä.

Ertissä on jälleen vanha tuttu Veera ohjaajana ja siellä vedettiin maanantaina vaihteeksi rataa ohjaustekniikan sijaan.

Etsintä

Eilen Ramsekselle tehtiin talvisen kauniiseen metsään kilometrin pituinen, tuore jälki, muutamalla kulmalla. Yhdessä kohtaa Ramses vähän harhaili, mutta sekin saattoi johtua siitä, että maali oli suoraan sielä päin minne se oli menossa. Eli se saattoi lähteä ilmavainun perässä. Se palasi lopulta itsenäisesti takaisin jäljelle ja suoritti tehtävänsä kunniallisesti loppuun asti. Hyvä niin, koska jos olisimme kuunnelleet Ramin ilmavainua olisimme joutuneet suureen kuoppaan, josta emme luultavasti olisi päässeet ylös Kieli ulkona. Rinteet olivat niin jyrkät. Rotwailer- neito löytyi ja ilmaistiin hienosti! Saimme tästä suoritusmerkinnän jatkokurssia ajatellen. Yksi rasti on nimittäin noin kilometrin pituinen jälki.

Pari viikkoa sitten saimme suoritettua ensimmäisen Y-jälkemme Sporttikoirahallilla ennen agitreeniä. Hämäyskoirana toimi Roihu ja maalissa oli Nati. Päivä oli todella tuulinen ja tuulen suunta vaihteli, joten etsintä oli todella haasteellinen. Ramses selvästi harhaili tuulen vuoksi. Y:n väärän haaran se kävi tarkistamassa, muttei onneksi seurannut sitä loppuun asti, vaan palasi jäljelle. Y saatiin suoritettua ja Nati löydettiin. Ennen lopullista ilmaisua se keskeytti hommat jostain syystä ja rupesi leikkimään lumikokkareilla. Jostain syystä keksi, ettei tässä nyt tarvitse enää etsiskellä J. No kannustin sitä jatkamaan hieman matkaa ja sitten se kohta jo röyhisti rintaa tuttuun tyyliin. Paras palkkio taisi olla itse maalikoira. Ei meinannut maltaa hakea palkkaansa multa Hymy.

Niitä näitä

Polskuttelua

Takaisin eiliseen. Etsinnän jälkeen suuntasimme siis suoraan Hyvinkään Onnenkoira- kylpylään. Ramseksella virtaa riitti vielä uimiseenkin. Se sai siedätystä Roihuun, jonka kanssa se otti agin jälkeen vähän matsia Nolostunut. Altaalla ne eivät jaksaneet kiinnittää toisiinsa mitään huomiota. Ramses sai altaalla tutustua senior- etsijä Pinjaan, joka ei juurikaan välittänyt nuoren kosijan liehittely-yrityksistä.

Olimme Ramseksen kanssa ensimmäistä kertaa altaalla pari viikkoa sitten. Silloin mukana oli Satu karvatassuineen ja eräs uusi tuttavuus myös kahden Shelttinsä kanssa. Tämä oli siis jo toinen kerta. Ensimmäisellä kerralla Ramsesta sai kanniskella pelastusliivien kahvasta veteen, mutta nyt se meni lopulta jo ihan itse veteen. Tuntuu olevan kovin innoissaan uimisesta ja virta jää mukavasti veteen. Loppu-illan rauha on taattu Nauru. Varsinkin jos käy ensin vääntämässä vähän agia ja etsintää Silmänisku….

Hierontaa


Mainittakoon tähän romaaniin vielä, että kävimme tämän viikon tiistaina Ramin kanssa Koirankujeella Kikan hierottavana (siis Ram sai hierontaa, en mä Silmänisku). Halusin käydä tsekkaamassa, mikä on pikkuisen lihaksiston tilanne. Oli vähän sellainen kutina, että selkä saattaa olla vähän jumissa, koska Ramses värähtää joskus, kun sitä rapsuttaa. Jumissahan se oli ja aika pahasti. Varsinkin oikea takapää ja vasen etupää. Poju kuitenkin nautti kovasti hieronnasta alkujännityksen jälkeen. Siitä oli selvästi myös hyötyä, koska Ramses on ruvennut venyttelemään sen jälkeen enemmän. Kuulemma jos koira ei venyttele, niin se on oire jumista. En ollut tullut ajatelleeksi… Se ei myöskään kavahda enää selkään koskemista. Meille tuli käsky venytellä heti jokaisen treenin jälkeen. Ens viikolla mennään uudestaan ja katsotaan, mikä on tilanne.

Huh, mikä raapustus… Kukaan ei varmaan edes jaksa lukea tätä loppuun asti, mutta ei se mitään Silmänisku. Tulipahan päivitettyä Ramin kuulumiset. Konekaan ei ole kaatunut kertaakaan.