Josko nyt sais tännekkin vuodatettua vihdoin kuulumisia! Kiitos ystävälle, joka vähän vihjaili blogin hiljaiselosta Cool!

Laumamme on tosiaan kasvanut yhden shetlantilaisen verran!!! Meille tuli Helmikuun alussa Shegurn Wallan Hassu Ruskosta, Turun läheltä. Meillehän piti alunperin tulla seuraavaksi koirakasi käyttöbelgi tai joku muu isompi koira. Mutta tulimmekin siihen tulokseen, että kyllä sheltti istuu meidän perheeseen tässä elämänvaiheessa paremmin kuin hyvin.

Kun päätös oli tehty, tuntui uuden koiran hankkiminen niin luontevalta, että päätimme, että se saa tulla heti, kun sopiva yksilö löytyy. Päätös tehtiin Tammikuun alussa ja pistin heti kasvattajille tiedustelua. Pian huomasin myös Shelttiyhdisyksen sivuilla ilmoituksen kohta luovutusiässä olevista pennuista! Soitin suunnilleen samantien kasvattajalle ja treffit tehtiin seuraavalle viikolle. Pentuja oli peräti 8 kpl, 3 bi- merle tyttöä ja 5 poikaa, joista 2- bimerleä ja 3 mustavalkoista!

Kun kävimme katsomassa pentuja kävi niin, että ihastuin juuri siihen pentuun, joka oli jo luvattu toiseen perheeseen sijoitukseen. Olin jo kuvien perusteella tykästynyt tähän värivirheelliseen typyyn, mutta päätin, etten kiinnitä siihen juuri huomiota, kun en voisi saada sitä. Se kuitenkin päätti valloittaa minut läpsimällä hellästi tassullaan ja kiinnostuksella leikkiä kanssani. Olin hetkessä myyty! Sanoin Anulle (kasvattaja) lähtiessäni, että tämä tyttö vei sydämeni, joten....

Viestitimme vielä asiasta ja hän väläytti mahdollisuutta saada tämä pentu! Siitä alkoi viikon kestävä piinaavaa jännitys! Ensin piti saada toisen perheen suostumus vaihtaa pentu. Sitten oli vielä pieni mutta...pennulla oli todettu pieni sivuääni tarkastuksessa. No loppu hyvin, kaikki hyvin! Uskomatonta mutta totta, toinen perhe suostui vaihtamaan pennun! Lisäksi sydämen sivuääni osottautui viattomaksi pentuvaiheen sivuääneksi. Oli Maanantai, kun saimme tämän tiedon ja samaisen viikon perjantaina tämä ihanuus muutti meille!!! Noutoreissulla pikkuinen syöksyi suoraan syliini ja painoi päänsä kaulalleni!

Typy on syntynyt 12.12.2011 ja "tottelee" nimeä Nefer. Nefer siksi, että se sopii meidän egyptiläisteemaan. Ramseshan on Egyptin kulta-ajalla hallinnut suuri soturi Faarao ja hänen päävaimonsa nimi oli Nefertari. Nefer on siis tästä lyhenne. Suomennettuna Nefer tarkoittaa "Kaunis sekä sisältä, että ulkoa". Ja sitä tuo pieni kyllä on!

Täytyy sanoa, että melko rankkaa on ollut hoitaa päivät yksin koko laumaa! Aikamoista paimentamista ja hyysäämistä pienen pennun ja lapsen kanssa. Ja toisaalta vielä Ramses tarvitsee omat juttunsa. Varsinkin ihan alku oli melkoista sopeutmista uuteen tilanteeseen. Nyt tuntuu jo, että homma on lähtenyt rullaamaan. Ja todella palkitsevaa tämä on myös ollut! Koko ajan tulee uusia onnistumisia arjen pikku haasteisiin! Ja onnistumiset todella lämmittävät mieltä Hymy. Alkuun Ramses karsasteli Neferiä ja Jessekin oli jonkin verran mustis. Mutta päivä päivältä Nefer loksahtaa meidän perheeseen paremmin ja paremmin. Ramses on jopa kutsunut sitä leikkiin välillä ja Jesse ja Nefer ovat kuin paita ja peppu. Ne tuntuvat todella tykkäävän toisistaan, varsinkin Nefer on ihan hulluna Jesseen Hymy!

Eilen kävimme Neferin kanssa eläinlääkärissä 12 vko:n tarkastuksessa ja antamassa rokotukset. Viaton sivuääni, joka Neferin sydämessä oli ennen luovutusta kuulunut, on nyt kadonnut Hymy. Muutoinkin tyttö oli terve ja sopusuhtainen. Täyttyy sanoa, että Neferin käytös Ell oli niin mahtavaa, että en olisi osannut edes uneksia moisesta. Se oli niin reipas ja rohkea. Se tuli iloisena sisään ja tervehti kaikkia lirkuttelijoita häntä vinhasti heiluen. Aulassa oli paljon koiria ja Nefer suhtautui kaikkiin (jopa äkäisiin ja räksyttäviin) reippaan rauhallisesti. Olin oikeasti toooodella ylpeä pikkuisesta! Vois meidän ärrimörri Ramses ottaa vähän mallia! NauruPöydälläkin häntä vain viuhui iloisesti lääkärille ja piikistä se ei ollut moksiskaan. Katsoi vain, että mitä ihmettä touhuatte sielä kankussa :) ? Kehuja se sai myös kovasti henkilökunnalta. Yksi sanoi, että se on kaunein sheltti mitä hän on nähnyt Pusu

Tällaista täällä Hymy!