Tänään juhlistettiin Ramin kanssa Uutta vuotta Sporttikoirahallilla luxus olosuhteissa. Meidän lisäksi treeneissä oli vain Laura ja Roihu. Roihu ja Ramses tosin ovat pahimmat mahdolliset häiriötekijät toisilleen, niin saatiin siltäkin osa-alueelta vähän treeniä Hymy.  Näiden kahden koiran egot, kun eivät meinaa 600:n neliön halliin mahtua Nauru! Toisaalta Ramin keskittyminen oli helppo pitää hanskassa, kun häiriötekijöitä oli vain yksi. Ja näillä kahdella tuntuu olevan jonkinlainen herrasmiessääntö olla tulematta liian lähelle toisiaan.

Edelliset treenaajat olivat jättäneet jälkeensä hyvän, 15:n esteen ja suht haastavan radan, jota oli hyvin aikaa puida ja pähkäillä läpi. Siinä oli tiukkoja käännöksiä ja harvinaisempia esteitä; keinu, rengas ja pussi (joita ei olla hirveästi radalla käytetty). Tiukat käännökset olivat haastavia ja vaativat ylimääräistä pähkäilyä ja välillä sain ne mielestäni ihan tyydyttävästi onnistumaan.

Kepit Ramses teki taas yllätyksekseni, kuin konkari. Tosin ohjatessani koiran oikealla puolella. Jostain syystä vasemmalta ohjaaminen tuottaa enemmän hankaluuksia ja vaatii vielä kädellä ohjaamista. Mutta eiköhän sekin rupea sujumaan, kun toinenkin puoli onnistuu Hymy. Rengasta piti harjoitella erikseen, koska sen Ramses tyypilliseen tapaansa teki vain, kun sattui huvittamaan. Pussiin ja keinuun se hakeutui välillä ihan ilman erillisiä käskyjä. Ja pussissa se kävi ihan huvikseen vapaana ollessaankin. Joten nämä kaksi eivät radallakaan tuottaneet ongelmia.

Hauskaa siis oli ja tämä oli hyvä alku vuodelle 2011!