On tullut vähän taukoa treenipäiväkirjasta! Kummasti aina innostuu kirjoittamaan, kun treenit on mennyt putkeen Kieli ulkona. Eli tänään oltiin pikkupakkasen säestämät Ertin treenit Juvanmalilla. Rata oli sopivan lyhyt ja helppo ja siitä tulikin täysin nappi suoritus!! 

Ramses oli todella motivoitunut ja kuuliainen treenien aikana ja siihen oli helppo pitää kontrolli. Varmaan asiaa auttoi se, että se oli jo viikonloppuna agilityn vapaatreeneissä ja etsintäteeneissä.

Veera (ohjaaja) sanoi, ettei Ramses tarvitsisi palkkaa kesken radan, koska se saa palkan itse treenistä! Hän sanoi, että yhtähyvin voisin pitää pikkukiveä kädessäni namien sijasta, Ramses ei nameja radan aikana kaipaa! Ja se on kyllä ihan totta. Luulen, että namista on muodostunut itselle sellainen henkinen tuki luomaan varmuutta. Ensinnäkin pelkään, että Rames karkaa ja joudun siksi pitämään kontrollia namilla ja toisennakin palkkaaminen sopivasti hidastaa vauhtia radalla, jotta pysyn itse perässä Cool. Kaippa sitä pitää alkaa pistää nakit omaan suuhun ja antaa Ramin mennä... Silmänisku

Viime lauantain vapaatreeneissä mulla oli vaikeuksia pitää Ramses hanskassa. Se kävi useaan otteeseen rähisemässä Javalle ja Nemolle, mutta onneksi muut olivat ymmärtäväisiä. Rata oli suht selkeä 18 esteen rata. Jostain syystä Ramses meni putkiin aina väärästä päästä. Tajusin, että ainoa keino saada Ramses oikeaan suuhun, oli ohjata vastakädellä. Myös renkaan kanssa on ollut vähän ongelmia. Se ei suostu hyppäämään renkaan läpi vaan mennee välistä. Tänään tosin renkaan kanssa ei ollut mitään ongelmaa, joten mikä lie päähän pisto! Uutta ohjauskuviotakin tuli kokeiltua, eli ns. ihmisnuoli oli kyseessä.